Vellyd i skolen

Lyd kan være svært at forholde sig til. Vi kan høre den, men ikke se den. Mennesker er ekstremt følsomme over for lyd. Selv når vi sover, kører den del af vores sanseapparat. Lyd påvirker i høj grad vores hverdag, og dårlig akustik skaber dårligt arbejdsmiljø.

Alle typer rum er fyldt med en række “naturlige” lyde, der ikke realistisk set kan elimineres. Men ved hjælp af forskellige typer produkter kan det lade sig gøre at kontrollere lydbølgerne og skabe et behageligt arbejdsmiljø med plads til bedre kommunikation.

Rigtig mange moderne bygninger har udfordringer med akustikken, fordi meget nybyggeri primært opføres i beton, stål og glas. Altså hårde, bare overflader, der kaster lyden rundt i rummet. Støj opstår, når lydene bevæger sig rundt og blander sig med de øvrige lyde. Men det er der råd for. For den rigtige akustiske løsning kan øge både trivsel og velvære markant. Balance i akustikken stimulerer koncentration og motivation, og giver bedre mulighed for at huske, lytte og fokusere. Derudover reduceres risikoen for mental træthed og stress – til fordel for velvære og livskvalitet.

Ultima K tilbyder en række af de bedste lydabsorbenter på markedet. Gulvskærme, lydabsorberende billeder, lofthængte lydabsorbenter, lyddæmpede arbjedspladser m.m. Er du i tvivl om, hvordan I kan få den bedste lyddæmpning? Så kontakt os, og få besøg af en af vores konsulenter.

KLAR TALE & AKUSTISKE HOTSPOTS

Taleforståelighed er et udtryk for, hvor godt tale kan høres og forstås i et rum. Med god akustik kan tale høres klart og man kan føre en behagelig samtale. I rum med dårlig akustik bliver ord uklare og slørede, og en samtale kræver langt mere energi og koncentration. Resultatet er ofte træthed, koncentrationsbesvær og stresssymptomer.

Akustiske hotspots henviser til de områder i rummet hvor lydenergi ophobes og forstærkes på grund af lydreflekterende flader og vinklerne i lokalet. Akustiske hotspots plages af konstant, forstyrrende lyd, som skaber et ubehagelig, stressende og distraherende miljø.

Vi anbefaler disse akustikelementer

Fandt du ikke det, du ledte efter? Kontakt os på tlf.: +45 31 40 88 55 eller mail: info@ultima-k.dk

Bliv inspireret af vores indretninger