Bliv opdateret med nyheder fra Ultima K

Bliv opdateret på nye indretninger og produkter fra Ultima K
Email address
Virksomhed/Skole/Inst.
Fornavn
Efternavn
Secure and Spam free...

Blog

Ultima K / Indlæg  / Artikel  / Hvordan understøtter din kontorindretning fokuseret arbejde?

Hvordan understøtter din kontorindretning fokuseret arbejde?

Excel tygger på din makroformel, mens du gnaver dig gennem årsregnskabet. Men dine kollegaers snak trænger sig langsomt ind i din hjerne og ødelægger dit fokus og slører tallene på skærmen. Kender du fornemmelsen?

Indretningen af kontorlokaler har altid været en svær opgave. Skal de være åbne eller lukkede? Tætte eller luftige? Der findes mange muligheder, og forslagene har tit fået HR-folk, arkitekter eller medarbejdere til tasterne i frustration over manglende arbejdsro.

De åbne kontorlandskaber har vundet stor indpas i danske virksomheder. De skal indbyde til interaktion mellem medarbejderne og spare på pladsen. Som mediet Fast Company skriver, så er en god løsning, hvis man skal komme op med ideer, men mindre god løsning, hvis man skal eksekvere på ideerne.

Dynamobel har skabt disse kuber, hvor man kan arbejde i teams eller individuelt afskærmet fra resten af kontoret.

Forstyrrelser kan medføre fejl, dårlige beslutninger og ineffektivitet. Ofte er dårlig akustik en del af årsagen. En undersøgelse viser, at 65% af kreative mennesker har brug for stilhed til at kunne udføre deres bedste arbejde. Og en undersøgelse af 10.000 arbejdere fra 2014 viste, at mennesker spildte 86 minutter hver dag på grund af akustiske forstyrrelser.

Distraktioner kan i lige så høj grad være visuelle. Den næsthyppigste klage fra kontorarbejde er mangel på visuelt privatliv, viser en undersøgelse fra 2013 publiceret i Journal of Environmental Psychology. Sabine Kastner, en professor i neurovidenskab og psykologi ved Princeton University, siger, at uforudsigelige bevægelser i periferien af folks synsfelt tærer på folks kognitive ressourcer. Folk har varierende evner til at filtrere visuel stimulering. For nogle kan et vrimlende eller rodet kontor gøre det næsten umuligt for dem at koncentrere sig.

Hvad kan man gøre for at løse disse problemer?

Bedre indretning, bedre fokus

I indretningen kan du bruge blandt andet akustikinventar, møbler og vægge til at skabe et bedre arbejdsmiljø, der understøtter fokus.

Funktionaliteten går dog ikke udover æstetikken. Selv med mindre plads og budgetter er det muligt at skabe en løsning, der både lyder godt og ser godt ud.

Akustikbilleder er et nyttigt værktøj, som vi blandt andet brugte hos den pharmaceutiske virksomhed NNE. Billederne opfanger lydbølgerne, så betonvæggene ikke reflekterer dem ud i rummet igen. Det mindsker støjen, og gør rummet mere behageligt at være i.

For plejehjemmet Lunden skabte vi denne arbejdszone, hvor de ansatte kunne fokusere på deres vigtige arbejde for beboerne. Afskærmningerne minimerer visuel og auditiv støj fra omgivelserne.

Fordelingen af arbejdsstationer i kontorlandskabet har også indflydelse på koncentrationen. Ved at samle medarbejdere med samme opgaver eller arbejdsmønstre føler den enkelte person sig tryggere og roligere, da omgivelserne bliver mindre uforudsigelige. Det understøtter koncentrationen, så den forbliver uafbrudt i længere tid. For det er ofte ved skrivebordet, at ideerne opstår. En intern undersøgelse af WeTransfer viser, at 47% af de adspurgte mente, at de fik deres bedste ideer ved deres skrivebord.

Også planter eller skillevægge kan også være med til at mindske den visuelle eller auditive støj i lokalet. Planter bringer æstetik ind i rummet og fungerer som organiske rumdelere. De underbygger følelsen af rum i rum, hvilket også gør sig gældende med skillevæggene. Væggene kan flyttes alt efter behov, og er en løsning, der kan give hurtige og mærkebare resultater – både for øjnene og ørerne.

En bedre indretning kan sammen med en fokuseret arbejdskultur resultere i bedre løsninger og bedre velvære med det produkt, man leverer sidst på arbejdsdagen.

Sidder du med en lignende udfordring?

Tag fat i Ulrich Krabbenhøft
Tlf.: +45 31 31 30 54
Mail: uk@ultima-k.dk

Bliv opdateret med nyheder fra Ultima K

Bliv opdateret på nye indretninger og produkter fra Ultima K
Email address
Virksomhed/Skole/Inst.
Fornavn
Efternavn
Secure and Spam free...