Blog

Ultima K / Indlæg  / Institutioner  / Rum til ro og rideture hos Væksthuset i København

Rum til ro og rideture hos Væksthuset i København

Væksthuset bor i hjertet af København. Her har børn fra 3 til 6 år sin daglige gang i tre børnehavegrupper, der er tilknyttet den integrerede institution Børnebyen ved Glyptoteket. For at understøtte børnene bedst muligt gentænker og tilpasser Væksthuset hele tiden deres praksis. I den forbindelse blev vi bedt om at hjælpe dem med at indrette nogle store fællesrum og tre børnehavegrupper.

Når man kommer ind i fællesrummene, ser man tydeligt, hvordan de nu er brudt op i mindre børnezoner. De små huse skaber huler, som kan bruges af børnene i løbet af dagen. Hvert hus har forskellige formål. Nogle zoner understøtter fordybelsen, mens andre træner børnenes konstruktionsevner. I enkelte huse er der spejle på væggene, mens andre huse har en lille køkkenafdeling eller er en butik. Konceptet med at have rum i rummene går også igen på de enkelte stuer.

Husene, legekasserne og plantekasserne har hjul på, så de kan flyttes rundt, når det er lege- eller samlingstid. Elementerne kan bruges til at bryde rummet op i mindre zoner, men kan også hurtigt skubbes ud til siden, når der skal bruges mere plads. En vigtig, praktisk og fleksibel funktion, når pladsen er kostbar og begrænset i institutionen.

For at det skal være behageligt at være i rummene, er det vigtigt, at man kan høre sine egne tanker. De tidligere bare vægge hævede støjniveauet, så derfor har vi monteret akustikelementer, som forbedrer lydmiljøet. Elementerne er blandt andet placeret direkte på skydedørene for at skabe en helhed og et bedre miljø i rummet. Og på enkelte bagvægge har vi ligeledes skabt store akustikelementer, der skaber vellyd og god stemning.

En grøn tråd går igen i rummene. Dels på akustikelementerne, husene og rumdelere, men også på birkestammerne, som vi har placeret rundt om i rummene. Her kan børnene hænge tegninger op og dermed sætte deres kreative fingeraftryk på rummene – til glæde for både børn, forældre og pædagoger.

Udover at have rum til fordybelse så har vi også skabt rum til aktivitet. Hele første salen er indrettet, så børnene kan udfolde sig fysisk. Vi har lavet en stald med fire legeheste, som de kan lege med og tage en ridetur på. Se dem her!

Resultatet er blevet en indretning, som giver gode muligheder for forskellige former for leg. Inventaret er fleksibelt og bidrager til en tryg og rar atmosfære.

Står du overfor en lignende udfordring?

Tag fat i vores projektchef Jonathan Irving
Tlf. +45 31 10 38 18
Mail: ji@ultima-k.dk